LUIK, 24 juni 2021 – Comunicare Solutions (kortweg Comunicare) en The Medical Cloud Company (kortweg MedC2) zijn gefusioneerd. Door hun middelen te bundelen, willen de twee Luikse start-ups hun capaciteit versterken om innovatieve oplossingen te bieden om patiëntenondersteuning mogelijk te maken en hun interacties met hun zorgteams te vergemakkelijken. Deze fusie breidt hun portfolio van oplossingen uit en maakt deel uit van een internationaliseringsstrategie.

« We brengen onze activiteiten al enkele maanden dichter bij elkaar als onderdeel van onze Europese projecten en kijken ernaar uit om de geïdentificeerde synergieën volledig te realiseren. » zegt Brice Van Eeckhout, co-CEO van Comunicare.

De gefuseerde entiteit, die de naam Comunicare Solutions heeft overgenomen, biedt een uitgebreid platform voor patiëntenondersteuning en empowerment dat therapeutische educatie, therapietrouw, verzameling en analyse van functies, symptomen en ervaren van patiënten en voorspelling van behandelresultaten of risico’s van exacerbatie mogelijk maakt.

Professor Philippe Lambin, Wetenschappelijk Adviseur van het bedrijf: « Onze visie is dat de opkomst van artificiële intelligentie de betrokkenheid van de patiënt bij het beheer van zijn gezondheid moet vergemakkelijken en niet andersom. »

Het bedrijf werkt al in België met verschillende Waalse, Vlaamse en Brusselse ziekenhuizen, en in het buitenland met ziekenhuizen in Duitsland en Nederland. De therapeutische gebieden die momenteel worden behandeld zijn oncologie, cardiologie, longtherapie, diabetologie en infectieziekten. Comunicare is een van de pioniers in het mHealthBelgium validatieproces dat de weg vrijmaakt voor gecertificeerde eHealth-aanvragen om een terugbetaling van het RIZIV te verkrijgen.

Voor Alfred Attipoe, van het gefuseerde bedrijf, « in de context van een gezondheidscrisis gekenmerkt door een vermenigvuldiging van eHealth-oplossingen en het bewustzijn van hun belang, zal deze fusie onze strategische ontwikkeling versnellen ».